Kako napraviti Facebook profil

0 268

Kako napraviti Facebook profil? Danas, Facebook je najveća društvena mreža na svetu. Preko 70% korisnika interneta poseduju Facebook profil.

Facebook nam pomaže da podelimo lepe trenutke, uspomene, fotografije, video snimke sa našim prijateljima. Takođe možete da pronađete svoje stare prijatelje iz detinstva i skole i da ćaskate sa njima. Postoji veliki broj igrica koje možete igrati preko Facebooka sami ili sa svojim prijateljima, kao i još mnogo drugih stvari.

Ako do sada niste imali Facebook profil na pravom ste mestu! Pokazaću vam kako se pravi Facebook nalog, korak po korak. Pa da krenemo.

Kako napraviti Facebook profil

Korak 1: Otići ćete na sledeću adresu www.facebook.com

Korak 2: Prebacite jezik koji vama odgovara, kako to uraditi možete videti ovde Kako promeniti jezik na Facebook-u

Korak 3: Kada ste promenili jezik videćete sa desne strane određena polja koja treba popuniti. A to su:

  • Ime
  • Prezime
  • Email adresu ili broj mobilnog telefona
  • Da ponovite Email adresu ili broj mobilnog telefona
  • Lozinku
  • Datum rođenja
  • Pol (Muški ili Ženski)

facebook-registracija

Napomena: Za registraciju vam je potrebna Email adresa ili broj mobilnog telefona da bi kasnije mogli da verifikujete profil. Ovo je obavezno i morate staviti vaš pravi Email ili broj mobilnog telefona.

Korak 4: Kada ste sve ovo pravilno popunili kliknućete na Registruj se (Sign Up)

Nakon toga otvoriće vam se nova stranica gde pise Korak 1 (Step 1). Ovde vam Facebook traži da unesete svoje druge mejlove i Skype da bi lakše pronašli vaše prijatelje koji već imaju Facebook profil. Preporučujem vam da ovaj korak preskočite i kliknete na Sledeće (Next).

facebook registracija uvoz

Pojaviće vam se prozorčić i tu kliknite na dugme Skip step.

Korak 5: Sada je Facebook profil napravljen. Sledeće šta treba uraditi je verifikacija profila. To ćete učiniti tako što ćete otići na vaš mail i otvoriti poruku koju ste dobili od Facebook-a.

facebook verifikacija

Kada otvorite poruku kliknućete na dugme Potvrdite svoj nalog.

gmail poruka

facebook pocetna stranica

Nakon ovoga Facebook profil je sprema za korišćenje. Sada je samo potrebno za početak dodati par slika i nakon toga da potražite vaše prijatelje.

Ako se ne snalazite baš na Facebook-u pogledajte sledeći video koji objašnjava početak na facebook-u, kako dodati slike, prijatelje, kako postaviti status i jos par početničkih trikova.

Možda Vas zanima

Ostavite odgovor

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Podržite naš rad!

Ako Vam se sviđa ovaj sajt lajkujte nas na Facebook-u i budite u toku. Veliko hvala!