Kako deaktivirati Facebook profil

0 114

Dosadio vam je Facebook? Želite da odmorite od svega i deaktivirate FB. Ako je tako spremio sam vam detaljno uputstvo kako deaktivirati Facebook profil.

Deaktiviranjem Facebook profila “sakrivate” vaš profil od drugih, niko neće moći da vidi vaš profil, neće moći da vas pronađu u pretrazi i slično (pojedini podaci mogu biti vidljivi kao što su poruke u Inboxu). Nakon deaktivacije, profil možete aktivirati u bilo kom trenutku kada odlučite bez gubljenja bilo kakvih podataka sa profila.

Kako deaktivirati Facebook profil?

Deaktiviranje Facebook profila na računaru:

Korak 1: Prijavite se na vaš Facebook profil ako niste

Korak 2: Kliknite u gornjem desnom uglu na strelicu pa na Podešavanje (Settings).

Korak 3: Nakon toga kliknite sa liste na levoj strani na Vaše informacije sa Facebooka (Your Facebook information) pa na Deaktiviranje i Brisanje (Deactivation and Deletion).

Korak 4: Izaberite prvu opciju Deaktivirajte nalog (Deactivate Account) i kliknite na dugme Nastavite sa deaktivacijom naloga (Continue to Account Deactivation).

Korak 5: Nakon toga treba da unesete svoju šifru sa Facebooka i kliknete na Nastavi ().

Facebook deaktivacija
Facebook deaktivacija

Korak 6: U ovom koraku Facebook vas pita zašto deaktivirate profil, morate odabrati neki razlog od ponuđenih, takođe ako ne želite da primate emailove štiklirajte opciju Email opt out.

Razlog deaktiviranja
Razlog deaktiviranja

INFORMACIJA: Deaktiviranjem facebook profila imate mogućnost da nastavite da koristite Facebook mesindžer kao i do sad, ako to želite štiklirajte opciju Messenger Keep Using Messenger. Štikliranjem ove opcije zadržavate Facebook mesindžer a FB profil se deaktivira.

Korak 7: Kada izaberete razlog deaktiviranja kliknite na Deaktiviraj (Deactivate), otvoriće vam se prozor i pitati vas da li ste sigurni da želite da deaktivirate profil, vi kliknite na Deaktiviraj sada (Deactivate Now)

Kad deaktivirate profil:

  • Niko ne može da vidi vaš profil.
  • Neke informacije kao što su poruke koje ste slali prijateljima mogu biti vidljive.
  • Vaši prijatelji mogu da vide vaše ime na listi prijatelja.
  • Administratori grupa možda će moći da vide vaše objave, komentare kao i vaše ime.

Kada deaktivirate Facebook a i dalje koristite Facebook mesindžer:

  • I dalje možete ćaskati sa prijateljima u mesindžeru.
  • Vaša Facebook profilna slika i dalje će biti vidljiva u porukama.
  • Drugi ljudi mogu vas pronaći i poslati vam poruku.

Ponovna aktivacija Facebook profila

Ako želite da se vratite nazad na Facebook možete to uraditi u bilo kom trenutku tako što ćete se samo prijaviti.

Možda Vas zanima

Ostavite odgovor

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Podržite naš rad!

Ako Vam se sviđa ovaj sajt lajkujte nas na Facebook-u i budite u toku. Veliko hvala!