Google Adsense isplata na račun u banci

0 523

Do skoro za Srbiju i ostale balkanske zemlje Google Adsense je dozvoljavao isplatu samo putem čeka dok sada postoji opcija prijema uplate putem bankovnog transfera odnosno na devizni račun u banci.

Kako otvoriti devizni račun u banci?

Pre nego što vam pokažem kako da podesite Adsense za prijem novca na bankovni račun objasniću vam kako da dođete do deviznog računa. Potrebno je da odete do banke (preporučio bih vam Banca Intesa iz razloga sto imam dobro iskustvo sa njima i provizija koja se uzima tokom transfera novca je bas mala, ali vi naravno možete izabrati bilo koju drugu banku, to je na vama) i podnesete zahtev za otvaranje deviznog računa.

Za otvaranje deviznog računa potrebno je da imate 18 godina, da ste državljanin zemlje u kojoj podnosite zahtev i da imate ličnu kartu i to je sve.

Nakon otvorenog deviznog računa od službenika banke zatražite SWIFT BIC i
IBAN kod koji će vam kasnije trebati da unesete u Adsense podešavanjima.

Takođe da vam napomenem da nakon prve uplate na račun dobićete poziv od banke da dođete u banku i popunite Izjavu o osnovu priliva sredstava. U izjavi treba da navedete osnov priliva i da li očekujete novac ubuduće. Kao osnov priliva napišite „Računarske i informacione usluge“ a u polje očekujete li novac u buduće napišite „Da“ ili „Priliv po istom osnovu očekujem i ubuduće“.

Što se tiče provizije koju uzima banka je 2% ako se ne varam. Pokazaću vam na mom primeru:

Dobio sam uplatu od: 120,95e a banka mi je uzela 2,43e što morate se složiti da je veoma malo.

Kako podesiti Google Adsense isplatu na račun?

Korak 1: Idite na svoj  Adsense nalog i sa menija na levoj strani izaberite Podešavanje a onda odma ispod kliknite na Plaćanje. Sada je potrebno da ponađete odeljak Način plaćanja i kliknete na Upravljanje načinima plaćanja.

Potom kliknete na Dodaj način plaćanja i izaberete Dodaj nove podatke o bankovnom transferu.

Korak 2: Nakon toga otvoriće vam se obrazac koji treba da popunite sa vašim podatcima koje ste dobili u banci. Potrebno je popuniti sledeće:

  • Ime na bankovnom računu (Vaše ime i prezime sa računa u banci)
  • Ime banke (Tačan naziv banke, pogledajte tačan naziv banke u ugovoru koji ste potpisali)
  • SWIFT BIC (SWIFT BIC kod)
  • IBAN (IBAN kod)
  • Ponovo unesite IBAN kod (Ponovo unesite vaš IBAN kod)

Popunjavate samo polja koja sam ovde naveo, ostala ostavite prazna. Pogledajte sliku ispod kako pravilno treba da popunite ovaj obrazac.

Google Adsense podesavanje ispalte
Google Adsense podesavanje ispalte

Kada sve ovo popunite i proverite da ste sve tačno uneli kliknite na Sačuvaj. Na ovaj način ste podesili svoj Adsense nalog za isplatu na bankovni račun. Srećna zarada!

Ostavite odgovor

Vaša Email adresa neće biti objavljena.

Podržite naš rad!

Ako Vam se sviđa ovaj sajt lajkujte nas na Facebook-u i budite u toku. Veliko hvala!